Werken & leren of leren & stage?

Vivantes als leerbedrijf biedt volop interessante stageplekken
Wanneer je in opleiding bent tot zorgprofessional laten wij jou bij Vivantes graag kennis maken met de ouderenzorg. Maar je kunt ook heel andere stages doen bij Vivantes, zoals dagbesteding, horeca, HR of communicatie.

Bij onze vacatures vind je ook de stageplekken die wij aanbieden. Vanuit je zorgopleiding op MBO- of HBO-opleiding bieden wij structureel opleidingsplekken aan. Via het BBL-traject bieden wij een betaalde stageplek, mét baangarantie. De stageplekken vind je op op de website van Zorgnetwerk Limburg. Via ROC kun je ook via een BOL-stage bij Vivantes je stage invullen. 

In de zorg kun je ook heel andere dingen doen dan als verzorgende of verpleegkundige actief zijn, zoals bijvoorbeeld horeca, facilitair, HR, financiën, activiteitenbegeleiding  of communicatie. Ook in deze werkvelden bieden wij stageplekken aan. Neem gerust contact op met onze praktijkbegeleiders of met de adviseur HR via praktijkbegeleiding@vivantes.nl.

De opleidingen worden gegeven in samenwerking met Vista College en Gilde.


 

MBO | werken + leren = BBL

Wil je een vak in de praktijk leren? Of wil je je laten omscholen of bijscholen? Dan is leren en werken tegelijk misschien wel iets voor jou!  Bijvoorbeeld met een stage of leerbaan!

MBO – werken/leren (BBL):
De beroepsbegeleidende leerweg (BBL, werken en leren) kan heel aantrekkelijk zijn. Je hoeft niet de hele tijd in de schoolbanken te zitten, doet veel praktijkervaring op én je krijgt een leerlingsalaris volgens de cao VVT!

De opleidingen worden gegeven in samenwerking met Leeuwenborgh / Arcus en Gilde.

Studieduur

De duur van een MBO-opleiding hangt af van het niveau van de opleiding. Hoe hoger het niveau, hoe langer de opleiding duurt. De specialistenopleiding is hierop een uitzondering.

  • Niveau 1 Assistenten of entreeopleiding 1 jaar
  • Niveau 2 Basisberoepsopleiding 1 tot 2 jaar
  • Niveau 3 Vakopleiding 2 tot 3 jaar
  • Niveau 4 Middenkaderopleiding 3 jaar
  • Niveau 4 Specialistenopleiding 1 jaar

Ervaring in het werkveld

Tijdens deze opleiding word je voor het grootste gedeelte opgeleid door een werkgever. Je komt dus direct in aanraking met de praktijk (vaak na een voorbereiding van een aantal maanden op school). Naast je werk moet je nog wel enkele dagen naar school voor theorielessen, maar zo’n 70% van de tijd ben je op je werkplek te vinden.

Financiering

Als je de BBL-variant volgt, kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. Wel krijg je, omdat je voor een groot gedeelte werkt tijdens je studie, een leerlingsalaris van je werkgever. Bij verschillende beroepen op deze site vind je leerlingsalaris-indicaties.

Toekomst

Na de opleiding heb je een goede kans om aan de slag te komen. Veel mensen blijven bij de werkgever waar ze tijdens hun opleiding hebben gewerkt. Bovendien heb je een grote dosis werkervaring opgedaan, waar menig werkgever om zit te springen.  

Er zijn 2 intstroommomenten per jaar: april en september. Misschien kunnen we duidelijke sollicitatierichtlijnen aangeven en kort aangeven voor welke functies we mensen zorgen, denk aan verzorgende IG incl. een uitleg van de leerdoelen en wat de student er vervolgens mee kan bereiken.

MBO | leren + stage = BOL

Wil je verder leren en past het nog niet in je leven om “echt” te gaan werken? Dan kun je de beroepsopleidende leerweg (BOL) gaan volgen. Je krijgt veel begeleiding van leraren tijdens je opleiding en hebt lange vakanties!

Studieduur

De duur van een MBO-opleiding hangt af van het niveau van de opleiding. Hoe hoger het niveau, hoe langer de opleiding duurt. De specialistenopleiding is hierop een uitzondering.

  • Niveau 1 Assistenten- of entreeopleiding 1 jaar
  • Niveau 2 Basisberoepsopleiding 1 tot 2 jaar
  • Niveau 3 Vakopleiding 2 tot 3 jaar
  • Niveau 4 Middenkaderopleiding 3 jaar
  • Niveau 4 Specialistenopleiding 1 jaar

De hier vermelde opleidingsduur betreft de standaardduur. Onderwijsinstellingen kunnen hier van afwijken. Verkorte opleidingen komen veel voor.

Ervaring in het werkveld

Tijdens de beroepsopleidende leerweg moet je een aantal maanden stage lopen. Als stagiair word je boventallig ingeschakeld en krijg je dus volop de ruimte om te leren. Bovendien zijn er bij de meeste MBO-opleidingen meerdere stageperiodes. Daardoor maak je kennis met verschillende organisaties of werksoorten.

OV-kaart en studiefinanciering

Alle BOL-studenten hebben recht op een OV-kaart, zodat je eenvoudig naar school of stage kunt reizen. Je regelt de OV-kaart via DUO.

Kies je voor een BOL-opleiding, dan kom je in aanmerking voor studiefinanciering zodra je 18 jaar bent. Voor je 18e ontvangen je ouders een tegemoetkoming in de studiekosten.

Open Sollicitatie

Ben jij zorgprofessional en staat jouw droombaan niet bij onze vacatures?
Dan zorg dat wij dat weten! Want wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's.
Geef jouw motivatie en maak duidelijk waarom wij jou moeten uitnodigen voor een kennismaking.





Geef op de volgende pagina aan hoe wij het best contact kunnen opnemen. Wil je op een bepaalde tijdstip gebeld worden, dan geef dat ook duidelijk aan.